Takarmány előkészítő gépek

Darálók

Függőleges tengelyű kalapácsos darálók

Ezt a daráló típust a függőleges tengelyű, körrostás darálók előnyeit szem előtt tartva, nagyüzemeknek illetve nagy teljesítményű takarmánykeverő rendszerekhez fejlesztettük ki. a daráló fedlap egy kúpos gyűjtőtartályon helyezkedik el, amelyhez többféle szállítóeszköz csatlakoztatható.
Alapfelszereltségben mechanikus billenéssel készül.
A daráló teljesítményének 100%-os kihasználtságát kérésre automatikus terhelésszabályozó biztosítja.

FIGYELEM!

Darálóink csak kifogástalan állapotú rosták és daráló kalapácsok esetén nyújtják a maximális teljesítményeket, ezért feltétlen szükséges a kezelési és karbantartási utasítások szerint ellenőrizni, illetve szükség szerint cserélni.

Felszívó darálók

Kalapácsos darálóinkat különböző méretben és teljesítménnyel ajánljuk felszívó kivitelben.
A pneumatikus anyagszállítás előnyei közé sorolható az elmaradó töltőgép rendszer, és bizonyos emelőmagasságig a daráló után sem lesz szüksége további anyagmozgató gépre.
A hagyományos darálóinkhoz hasonlóan keverő rendszerbe illeszthető, automata terhelésszabályzással, számítógép vezérléssel.

Keverők

Ellenáramos keverők

Kísérletek bizonyították, hogy a magas gabona-hányadú abraktakarmány alacsonyabb takarmányozási költségek mellett jobb teljesítményhez és biztosabb súlygyarapodáshoz vezet.
Ennek oka, hogy a gabonakeverékek gazdag és értékes tápanyagok, ízletesek és könnyen emészthetők. Még egy további indok, ami manapság nagyon fontos és a saját készítésű takarmánykeverék mellett szól. Ön pontosan tudja mit etet és kezdettől fogva biztosított a minőség. Természetesen a gabonát a kényes állatgyomornak szakszerűen kell előkészíteni és a mindenkori táplálkozás fiziológia szerinti adagokban kell kiosztani.
300-500-1000-2000 kg-os kivitelben kínáljuk őket.

Miért Sugó-Gép KFT?

A Sugó-Gép KFT egyszerre biztosítja a technikai feltételeket az Ön üzemének optimális jövedelmezőségéhez a gabona-szemroppantótól és darálótól kezdve a nagy teljesítményű kompakt¬keverőn keresztül a számítógép¬vezérelte takarmány előállító és keverő létesítményekig. A nagy teljesítmény, gazdaságosság, üzembiztonság, stabil kivitelezés és a tartozékok adta bővítési lehetőség tette naggyá és partnerré a Sugó-Gép KFT céget évtizedek során. A keverőn 20 literes premix feltöltő garat helyezkedik el.

Keverő rendszerek

A Sugó-Gép KFT berendezései tökéletesen egymáshoz illeszkednek, ezáltal könnyen és gyorsan összeépíthetőek. Így létrehozva egy komplett takarmánykeverő rendszert, kezdve a szemes anyag tárolással, majd darálás, keverés, készáru tárolás. A takarmány elkészítését egyszerűbbé, biztosabbá és hatékonyabbá téve.

A rendszer irányításáról számítógép gondoskodik, mely kapcsolószekrényeken keresztül vezérli a berendezéseket. A jó átláthatóságot folyamatábra biztosítja. Az acélvázas rendszernek köszönhetően az elemek gyorsan kiépíthetőek. Az egyszerűbb kezelhetőség modulsilókból kiépített premix tárolókkal könnyíthető, így teljesen automata rendszer érhető el, melyet számítógép irányít

A gépek összeállítására a keverési feladat függvényében teszünk ajánlatot. Az egyes keveréktakarmány-gyártó gépek és kiegészítő berendezéseik tervezésétől a komplett kulcsrakész takarmánykeverő-granuláló és premix üzemek építéséig széles palettán kínáljuk szolgáltatásainkat.

A létesülő üzemekben a legkorszerűbb technológiai megoldásokat alkalmazzuk a megrendelő igényeinek szem előtt tartásával.

A konténerelemes blokkrendszerű takarmánykeverők előre gyártott egységei igen rövid idő alatt összeszerelhetők, kis alapterületet igényelnek és a hozzá kapcsolódó építészeti munka minimális. Az üzemeltetés energiaszükséglete a függőleges elrendezés miatt alacsony, vezérlése számítógép segítségével teljesen automatizált.

Függőleges csigás keverők

Sugó-Gép csúcstechnika az Ön üzemének!

A gabonaszem roppantók és darálók a könnyebb emészthetőség kedvéért a kemény gabonaszemeket kíméletesen dolgozzák fel, így tárolva fel a bennük lévő hasznos tápanyagokat. Mivel a jó keverék feltétele a magas táperő a Sugó-Gép KFT elkészített egy keverőprogramot a legmagasabb igények kielégítésére.
A  takarmánykeverő lelke a rendkívül hatásosan működő kényszer keverőrendszer (keverőcsiga egy acél csőhengerben), ami 1:100000 keverési pontossággal rendelkezik. A takarmány folyamatosan lefelé csúszik, a csőben futó csiga újra és újra felfelé szállítja és szétszórja. A keverési idő a keverő nagyságától függően 5-15 percig tart. A kitárolási idő kb. 10 perc. A feltöltési idő a töltőegységtől függ, vagyis a szemroppantótól és a darálótól.

A jelzést adó érintkezők, kémlelőnyílások és ablakok emelik az üzembiztonságot. Praktikus tartozék az adagolótölcsér, amit kisebb mennyiségű adalékok részére lehet használni. 

Kevesebbet kell figyelnie a gazdának és időt takarít meg az időkapcsoló óra, kikapcsolási automatika és az éjszakai beprogramozhatóság. Kívánságra segíthet Önnek a mérőszámítógép vagy akár a számítógép átveheti a teljes daráló – és keverőcentrum irányítását.

A gép előnyei

 • Robusztus felépítmény
 • Alapos kényszer keverőrendszer
 • Rövid keverési idő
 • Adagolótölcsér a finom adagoláshoz
 • Optimális hatásfok és túlterhelésvédelem a szabadalmaztatott adagolószabályozással
 • Adagoló automatika a gabonaszem roppantó részére
 • Egy év gyári garancia
 • Nagy megbízhatóság és hosszú élettartam
 • Magas teljesítmény
 • Energiatakarékosság
 • egyszerűen kezelhető ürítőszerkezet
 • Szállítás üzemkész állapotban
 • Komplett gabona láncolat egy vállalattól
Takarmány keverő

Roppantók

A  gabonaszem roppantó a kemény magvakat nagy felületű, könnyen emészthető zúzalékká alakítja át, ami teljes mértékben és egyenletesen hasznosul. Így az Ön gazdaságának a tej – és húshozama érezhetően növekszik.
Az elektromotorral 1,5-től 15 kW-ig működő gabonaszem roppantó óránként max. 3600 kg zúzalékot állít elő. Emellett lényegesen kevesebb (max. 50%) energiát használ fel, mint a hagyományos gabonadarálók. Egyszerű vezérlőszerkezet biztosítja a fokozatmentes mennyiségszabályozást az optimális teljesítmény elérése érdekében, továbbá durvább vagy finomabb roppantott anyag előállításához kézi állítószerkezet is van. Az edzett öntvényhengerek szinkronhajtásúak és így dolgozzák fel a kemény roppantandó anyagot értékes takarmánnyá. a nagyméretű garat és a mágneses fémleválasztó hosszú élettartamot és csendes járást biztosít. 

Különböző START és STOP automatikák avagy a mérőszámítógép teszi a programunkat egésszé.

Extruderek

HEX-11:

 • hajtómotor: 11 kW (3~, 400/690V)
 • feldolgozási teljesítmény szója esetében: 50-120 kg/h
 • hatékony energia felhasználás
 • feldolgozási teljesítmény kukorica esetében kb. 50%-kal kevesebb

A Sugó-Gép extruderek tulajdonságai:

 • erős acél vázszerkezet
 • minden oldalról „békázható” elrendezés
 • robusztus hajtómotor
 • burkolt ékszíjhajtás
 • rögfogó rosta a garatban
 • adagolás: fordulatszám-szabályzott csigával
 • leválasztó mágnes a garat után
 • egyenként cserélhető részekből álló extrudálóegység
 • opcionális külső fűtőperselyek  
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK