Takarmánykeverő-kiosztó kocsik

Miért kell egy takarmánykeverő kocsi Önnek?

A takarmánykeverő kocsival Ön rövid idő alatt kiváló tápértékű takarmányt állíthat elő.
Minden takarmánykeverő kocsi figyelemre méltó megtakarítást és jelentős minőségi javulást hoz az Ön gazdaságának.

Csúcstechnika különböző variációkban

A takarmánykeverő kocsik különösen ott igazolják önmagukat, ahol a magas teljesítmény és a tartós üzem a követelmény. A vonóhoroggal vagy gyorskapcsoló fejjel /TÜV teszteltek/, valamint biztonságos nyírócsapos kardántengellyel felszerelt kocsit egyszerűen lehet rácsatlakoztatni. A mechanikus támasztóláb átállításával vagy a hidraulikus támasztóláb felemelésével a kocsi már üzemre kész. Hajlékony bowdenes vezérléssel vagy opcióként rendelhető elektromágneses távvezérléssel biztos a kezelés, továbbá a nagy teljesítményű hidraulika szivattyúk megfelelő üzeme is garantált a traktor vezetőüléséből.

Hx takarmánykeverő kocsiról bővebben

Kérődző állatok számára a tömegtakarmányok kocsiba történő betöltésére, összekeverésére ill. kiosztására alkalmas, a megadott receptúra szerint. A HX sorozat silómarós változat. Háromcsigás keverőrendszerrel rendelkezik, ami az alsó csigán szeletelő bárdkésekkel, a fenéklemezen ellenkésekkel ill. a felső csigákon görgős késekkel felszerelt. Így alkalmas szénafélék aprítására is. A felső csigák egymással szemben forognak, így a keverés a szeletelés intenzívebb, gyorsabb. Saját hidraulikarendszerű, így a traktorhoz csak a vonószerkezetet és a TLT hajtást kell csatlakoztatni. Vonóerő szükséglet min 60 kW. Az alacsony meghajtó erő szükséglet  az erős bolygóműves lehajtás végett elegendő ( áttétel: 1:34) . A hidr. szervek kezelése egyszerű, a traktor fülkéjéből kézi vezérlésű bovdenekkel történik. A járószerkezet rögzítő fékkel ellátott. A kiosztó kocsi receptúrás elektronikus mérleggel felszerelt ( 3 mérőrudas), mely személyi számítógéphez csatlakoztatható és adatfeldolgozást tesz lehetővé. A láncos kihordószerkezet, elöl jobbra helyezkedik el, l=940mm hosszú, Bowdenes magasság működtetésű. A silómaró teljesítménye 1060 kg/perc.

A futómű, ill. az alsó vagy felső vonórész TÜV vizsgával rendelkezik.

A széles szögű kardán, mely vontatás közben keverést is lehetővé tesz, biztonsági nyírócsappal van ellátva.

Mátrix függőleges csigás takarmánykeverő-kiosztó kocsi

A függőleges csigás takarmánykeverő-kiosztó kocsival Ön kör és négyszögletes bálákat dolgozhat fel!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Függőleges csigás takarmánykeverő-kiosztó kocsi

A Himel sorozatú függőleges csigás etető kocsikat a közepes és a nagyméretű üzemek számára professzionális használatra tervezték. Mindez a nagyon jó minőség, az erősség és a különféle tartozékaival együtt a komplett gépnek köszönhető. Mindezek következtében a gépnek nagy az élettartama és alacsony az üzemeltetési költsége. Különféle méretekben 10-46m3-ig egy vagy kettő függőleges keverő csigával rendelkeznek, Önálló alvázzal rendelkezik, nagy átmérőjű keverő csigával a tökéletes keverés érdekében, nagyméretű ellenkésekkel felszerelt és mindez elősegíti a nagy teljesítményt. A hosszúszárú termények aprítása érdekében vannak ezek a nagyméretű ellenkések. A keréktengely túlméretezett és a kerekek is nagy terhelést bírnak.

A legmagasabb szintű alap felszereltség:

 • Széna fogó gyűrű
 • Acélkeverő csiga, rendkívül erős melegen hengerelt spirállal a hosszabb élettartam, a nagyobb kopásállóság érdekében, jó minőségű késekkel rendelkezik.
 • A keverő spirál speciális kialakítása következtében egyenletes a takarmány kiadagolása.
 • A vonó rész állítható, így szinte minden típusú traktorhoz hozzá lehet állítani.
 • Az ellenőrző pódiumhoz könnyű a feljutás a lépcsőfokokon keresztül és könnyen ellenőrizhető a keverő részben a takarmány.
 • Minden hidraulikus és elektromos alkatrésze védett a portól és a nedvességtől és biztosítanak nagyobb élettartamot és megkönnyebbítik a gép karbantartását.
 • A mérlegrendszer elektronikus több receptet tud tárolni mérlegkijelzővel. A mérőcellák rozsdamentes acélból készülnek.(24recept-99 komponens WINSCALE rendszerű)
 • A mérlegkijelző kifordítható tartószerkezetben található meg, és külön akkumulátorral rendelkezik.
 • A kihordó szerkezet elől található, mindkét oldalra tud kiosztani (láncos kihordószerkezet)
 • A keverőcsiga egysebességes hajtóművel rendelkezik, 34 fordulat/perc állítható rajta.
 • Saját hidraulika rendszerrel rendelkezik a gép, saját vezérlő tömbje is van, ez 3m-es távvezérlő bovdenekkel felszerelt, és ezeket a bovdeneket a traktor fülkébe is el lehet helyezni.
 • Mechanikus támasztó lábbal rendelkezik
 • A keréktengelyen 1-1 kerék helyezkedik el.
 • Rögzítő fékkel rendelkezik.
 • Széles szögű kardántengellyel rendelkezik.
Sugó-Gép Kft szerviz
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK