Gabonatisztító

Előtisztító

Az előtisztítóval a gabonák, a kukorica, a repce és más hasonló termények tisztításakor jobb minőséget magasabb hozadék arányt lehet elérni. A V25T-t alkalmazva, annak erős nagynyomású szívó ventilátorával (3 kW) nagyon hatékonyan kiválaszthatók az utolsó szalma,por,pelyva és egyéb idegen anyagok maradványai . Mert a szemét tárolása és szárítása nem kívánatos és pénzbe kerül.
A terményt kitisztítva szellőztetésnél, különösen a szellőztető padozatok maradékanyag kitárolásánál nem jelentkezik légnyomás veszteség és a kitisztítás megkíméli Önt az egyéb kockázatoktól, mint a baktériumok és a penészgombák

okozta kellemetlenségektől. Az előtisztító a szelelő elvén működik. Egy

beömlő garaton ill. közvetlenül egy Ø 150 mm-es beömlő csonkon és egy precízen beállítható ráfolyó kúpon keresztül ( a nagy tisztítási teljesítmény érdekében) érkezik meg a tisztítandó anyag a nagyméretű tisztító testbe. A könnyebb részecskéket egy a teljesítményszabályozó súberrel beállítható turbina kiszippantja és 25m távolságra képes elszállítani és ezután egy ciklon segítségével kerül a levegő és a szemét szétválasztásra. A nehezebb megtisztított részecskék egy szétterítő-turbina lapáton hullanak át a Ø150mm csatlakozású kifolyógaratba.
Természetesen a előtisztító a szállító rendszerhez illeszkedik és előkészített a gabonafúvóhoz ill. a garatos csigához való hozzákapcsolásra.

Az igazán tiszta betakarított anyag

A tisztítás nélküli betakarított anyag zavarja a további feldolgozási folyamatokat és csökkenti a minőséget. Ezért szükséges az alapanyagban benne lévő idegen részeket rögtön a betakarítás után kitisztítani. A dobrostás tisztító szétválasztja a nemkívánatos alkotórészeket, amelyek nagyobbak vagy kisebbek mint a betakarított termény. A tisztítási folyamat optimalizálását egy szelelővel való kombinációval lehet megcélozni.

Keressenek minket részletes műszaki tájékoztatásért!