Szárítók

Terményszárító folyamatos gázüzemű

A speciális termény-átfolyásnak és a többpontos levegő átszívásnak köszönhetően 20%-al kevesebb a sérült szem aránya és ugyanennyivel kevesebb az energia fogyasztása mint a hasonló szárítóké. Szerkezete önhordó, öntisztító, modulokból épül fel. 
Minden modulban 10 szárító oszlop található, melyek horganyzott acélból, csavarozott kivitelben készülnek. A modulos felépítésnek köszönhetően a későbbiekben könnyen növelhető a szárító kapacitása új modulok beillesztésével. Kis zajszintű, ipari célra tervezett, direkt motor hajtású, frekvencia-váltókkal szabályzott axiál ventilátorokkal van felszerelve, melyeken speciális, por és léhaleválasztó rendszer található.

A szárító tűzvédelmét beépített száraz tűzivíz oltó-rendszer biztosítja. Széria tartozék továbbá a melegoldali és szárító zóna körüli hőszigetelés, valamint a belső, kétoldali hő visszakeringetés. A szárítóhoz rendelhető direkt nedvességmérés alapú automatikus vezérlő PC-PLC rendszer, ami hatékonyabb, gazdaságosabb és megbízhatóbb üzemet biztosít. Magyarországon egyedülállóan, csak a szárítók teljesítménye növelhető könnyen és gyorsan, plusz modulszekciók beépítésével.

Műszaki adatok

  • Típus: Sugó 16/15K
  • Kukorica szárítása 24-14%: 15 t/h
  • Szerkezeti magasság: 15,7 m
  • Szélesség: 1,9 m
  • Hosszúság porleválaasztással együtt: 2,85 m
  • Beépített villamos teljesítmény: 49.4 kW
  • Átlagos égő teljesítmény: 2500 kW

12 automatikus vezérlés:

A szárító vezérlő szoftvere megfelel a legmagasabb szintű technológiai elvárásoknak.
Grafikus, érintőképernyős megjelenítéssel rendelkezik, melyen a szárító integrálva van a teljes
telepi technológiai folyamatábrába, illetve rendelkezik a szárítóra vonatkozó információk és vezérlőelemek teljes képernyős megjelenítésével is. Tartalmazza továbbá a teljes körű adat és eseménynaplózási modulokat is, valamint a távfelügyeleti modult.

Az igazi újdonság azonban a piacon egyedülálló valós idejű belépő és kilépő nedvesség mérésen alapuló nedvességszabályzás, valamint a folyamatos automatikus üzem vezérlés, mely tartalmazza a szárító felfűtési periódusát, a termény túlhőmérséklet figyelést, valamint a folyamatosan változó környezeti viszonyokhoz való alkalmazkodást is. Ezáltal az emberi tényező kiküszöbölhető, a szárító optimális üzemelése nem a kezelő képességeitől fog függeni.