Bálabontók, szalmadarálók

MATRIX Jet, Jet Power

Vontatott bálabontó gép, mely ideális alomba való kitároláshoz. A gépben késekkel felszerelt rotor dolgozik, standard, vagy speciális kivitelben, tökéletes kerek vagy szögletes szalma, kukoricaszár, széna, és más száraz szálas anyagokból készült bálák bontására. A darabolt alapanyag teríthető közvetlenül az alomba vagy jászolba, és a bála betöltése történhet automatikusan. A vágási hossz körülbelül 7 – 13 cm között állítható alapanyagtól függően, a kitárolás hidraulikusan állítható 1-15 méterig. Opcióként választható 270°-ban forgatható kiömlővel.

matrixszalmadaralo_sugogepkft_hu

Szalmadarálókról

Szalma alapvetően alomként vagy megfelelő méretűre aprítva a takarmányozásban is használható.

Az almozás során szükséges nedvszívó képesség eléréséhez a szalmát fel kell tárni. Ez annyit jelent, hogy megfelelően össze kell aprítani és a szalmaszál víztisztító vízrétegét össze kell törni. Így az esetlegesen hulladékként jelentkező szalma értékes nyersanyag lesz az állattartásban.

A nagyteljesítményű STZ és STM szalmadarálók

A STZ kardánhajtású, hárompont felfüggesztésű szalmadaráló és a STM elektromos szalmadarálók 7-60mm-es lyuknyílású cserélhető rostával elérik a megkívánt aprítási értéket.

Nagy teljesítményük révén óránként 150 kisbálányi szalmát vagy kb. 2500 kg hosszú szálú szalmát képesek feldolgozni. A lisztfinomságtól a hosszú szálas anyagokig sokféle fokozatba játszva képesek aprítani a darálók a szállítandó anyagot. Az anyag egy nagyméretű rotoron át kerül felszívásra és egy aprítószerkezet/14 késes/előaprítja, majd eljut a robusztus őrlőtérbe. Az őrlőtérben 52 kés aprítja fel az anyagot és egy továbbító kerék a rostán keresztül a csővezetékbe/Ø 250 MM/dobja. Egészen 20 m távolságig lehet így az anyagot elszállítani.
Tájművelésnél is, ahol a fakéreg vagy a lótrágya aprítása történik az STZ biztosan megtalálja a helyét az Ön gépei között.

Tartozékként rendelhetők:

különféle rosták, ciklon, kardántengely biztonsági nyírócsappal, csövek és ívdarabok.