serleges felvonó

Serleges felvonó

A serleges felvonókat, egészen 30 m-es emelési magasságig, mint központi függőleges szállítóeszközöket szerelik fel. Csekély meghajtó erő szükségletükkel a serleg darabszámától függően 30,40,60 t/h teljesítményt érnek el. Az ovális acélserlegek egy erős hevederre szerelve és horganyzott szállítódobozban biztosítják a kíméletes és csendes szállítást. A felvonó láb kétoldali beömlési lehetőséggel, a tisztító ajtóval, és a speciális felvonófej garantálják a minőségi tisztaságú szállítást.
Minden felvonó széria kivitelben fokozatmentesen állítható beömlés szabályozással, visszafutás gátlóval és heveder feszítővel felszereltek. A szétosztás a kiömlőnél surrantó csövekkel vagy különféle vízszintes szállító eszközzel történhet. A felvonó feltöltése például egy teljesítményben összehangolt Sugó-Gép láncos szállítóval is történhet.


Elnyűhetetlen és nagy teljesítményű:

Láncos felvonóLáncos felvonók

A láncos felvonók ott kerülnek beépítésre, ahol a függőleges irányú szállításnál tartós teljesítmény mellett csekély energiafelhasználás a követelmény. Képesek gabonát, darát, takarmányt, pelletet és különféle lisztes állagú anyagokat szállítani. Az erős hajtóegységből eredően különböző fordulatszámokat lehet beállítani és így a teljesítmény más szállítórendszerekhez is alkalmazkodik. A felvonók a szállítandó anyagot ferdén (60 fokig) is felhordják és a láncra szerelt gumilapátok csaknem pormentesen szállítanak. A kopásálló szállítócsatorna (kívánságra horganyzottan) 12,5 cm-re is helyezhető, így a legutolsó sarok is megtölthető anyaggal. Az anyag fogadása közvetlenül fogadón (150 mm) vagy szállítószárnyon (balos vagy jobbos) keresztül történik és a szállítószárny egy üresjárati kuplung segítségével a főhajtástól leválasztható. A nagy teljesítmény érdekében a szállítószárny a szállítandó anyagot a szállítócsatornába nyomja. Nagy befogadógarat vagy távolabbi szállítás esetén segédmeghajtást vagy a garatrédlert ajánljuk.


Garatrédler

himel_garatreder

A Sugó-Gép garatrédler ( a vályús láncos szállítóhoz hasonlóan) óránként 30 t gabonát szállít. A fedlap védelmében a láncra szerelt továbbító elemeivel az anyagot bárhová továbbítja. Különösen a vetőgabonának a szállítócsigához történő továbbításához ez a gép a legmegfelelőbb.


A Sugó Gép Kft. büszkén mutatja be szállító csigáinak széles kínálatát amelyek tűzi horganyzott-vagy kérésre rozsdamentes acélból készülnek. Szállítócsigáink meghajtása ékszíjas, hajtóműves, vagy hidraulikus motorral történik. Kiválóan alkalmasak gabonafélék, vagy darálékok szállítására 0-90o szögben. A felhasználástól függően különböző átmérővel, hosszúsággal és meghajtással gyártjuk a következő típusú szállítócsigákat: egyszerű csőcsiga, vályús szállítócsiga, mobil garatos szállítócsiga, kosaras szállítócsiga és hidraulikus szállítócsiga, amely 160 mm-220 mm átmérővel is készül, 2+2 m hosszúságban.. Bizonyos típusú szállító csigáknál kérésre gyártunk kézi, vagy elektromos elzárókat, amelyekkel a be- illetve a kiömlés mennyiségét lehet szabályozni.

Vályúscsigák

A vályús láncos szállító és vályúscsigákat horganyzott fedlappal és kívánságra irányváltóval – az előre és visszahajtáshoz – szállítjuk. A 15 fokos emelkedés sem okoz gondot. A vályús csigák szériafelszerelésként közbenső csapágyazással készülnek. Ahol a fajtatisztaság, a rendkívül kíméletes szállítás és hosszú szállítási távolság dominál, ott vályús láncos szállító a legideálisabb. A tömeg kijelzés és az automatikus vezérlés programunk része, tehát minden szállítórendszerbe beépíthetők. Minden szállítórendszert a kívánt szállítási hosszúságra és csatlakoztatásra kész állapotba szerelünk.

A vályúscsigákat vízszintes szállításra építjük be, de egészen 15°-os emelkedésig problémamentesen szállít. Széria kivitelben a kiömlés a meghajtó oldalon van. Horganyzott kivitelben készülnek, horganyzott fedéllemezzel és közbülső csapágyazással. Külön kívánságra irányváltó kapcsolóval szállítjuk, amivel a csiga jobboldali és baloldali forgásiránnyal is működtethető.himel_vajuscsiga


himel_hidraulikus_toltocsigaHidraulikus töltőcsigák

A 4m hosszú hidraulikus töltőcsiga pótkocsira való rászereléshez van előkészítve. Gyorsan felszerelhető a függesztők segítségével, továbbá egyszerű a magasságállítás a többfuratos rögzítővel. Azonnal üzembe helyezhető, széria kivitelben 5 m hidraulika tömlővel és gyorscsatlakozóval felszerelt.

Előnyei:
–     szinte pormenetes szállítás,
–    építőkocka elv,
–    egyedileg hosszabbítható,
–    munkaerő megtakarítás a nagy teljesítmény következtében.


Gabonafelhordók, szállítócsigák:

A horganyzott szállítórendszer ott kerül beépítésre, ahol a magas óránkénti teljesítmény a követelmény, csekély energiafelhasználás mellett. A  szállítócsigás és gabonafelhordók bármely emelkedési szögben szállítanak. A vályús láncos szállító és a vályúscsiga vízszintesen vagy enyhe emelkedéssel szállítja a gabonát, darát, lisztet, takarmányt, pelletet és ásványi anyagokat. A liszt állagú anyagok szállításához a fordulatszámot vagy lassú motorral (1000 perc) vagy különböző méretű ékszíjtárcsával lehet csökkenteni. A szállítórendszerek karbantartást nem igénylő hajtóegységekből és gyorsan összeépíthető horganyzott hosszabbító egységekből állnak, melyek 1,2,3,4,5 m-esek lehetnek. Bármely kiépítésnél különböző befolyókat, kifolyókat, átmeneti darabokat, garatokat fáradság nélkül lehet felszerelni.
A szállítócsigák és a gabona ferdefelhordók szériatartozéka az akasztókengyel, és kívánságra mennyiségszabályzóval is szállíthatók. Járószerkezettel vagy állítható magasságú állvánnyal mozgathatók. A gabona ferdefelhordónál az erős hajtóegység a nagy befogadógarat (garatmagasság kb. 58 cm) alatt helyezkedik el, míg a szállítócsigánál szériakivitelben felül.

Himel_szallito
(Kattintson a táblázatra a nagyobb méretért. Visszatérés a böngészője “vissza” gombjával)

 Publikálva : 2017-12-13