Darálók

Függőleges tengelyű kalapácsos darálók

Himel_daralo_nagyüzemeknek_oldalbaEzt a daráló típust a függőleges tengelyű, körrostás darálók előnyeit szem előtt tartva, nagyüzemeknek illetve nagy teljesítményű takarmánykeverő rendszerekhez fejlesztettük ki. a daráló fedlap egy 480 l-es kúpos gyűjtőtartályon helyezkedik el, amelyhez többféle szállítóeszköz csatlakoztatható.
Alapfelszereltségben mechanikus billenéssel, illetve opcióként rendelhető elektromos billenés készül.
A daráló teljesítményének 100%-os kihasználtságát kérésre automatikus terhelésszabályozó biztosítja.

.
Típus

HM-30

HM-40

HM-55

 HM-75

HM-110 

 HM-150

HM-185

HM-220 

HM-300

HM-370

HM-450

 HM-550

Teljesítmény

kW

3

4

5,5

7,5

11

15

18,5

22

30

37

45

55

Teljesítmény

t/h

0,5-1

0,5-1,5

1,2-1,7

1,5-2,2

1,9-2,8

2,5-3,3

2,9-3,5

3,1-3,7

3,5-4,3

4,2-5,7

4,5-6,3

5-6,8

 HIMEL darálók:

Sertéseknek és tojótyúkoknak legelőnyösebb a darált gabona. A benne lévő vitaminok, zsírok és növényi fehérjék ezeknél az állatfajoknál így hasznosulhatnak a legjobban. A HIMEL daráló garantálja az egyenletes szemcsenagyságú darát 4-55 kW morteljesítmény mellett. Szériafelszerelés a mennyiségadagoló szabályzó 100 %-osan kihasználja a motorteljesítményt motortúlterhelés veszélye nélkül és automatikusan beáll a különböző gabonafajtákhoz.

 

 

 

Figyelem! Darálóink csak kifogástalan állapotú rosták és daráló kalapácsok esetén nyújtják a maximális teljesítményeket ezért feltétlen szükséges a kezelési és karbantartási utasítások szerint ellenőrizni, illetve szükség szerin t cserélni.

Keverők

Ellenáramos keverők

Kísérletek bizonyították, hogy a magas gabona-hányadú abraktakarmány alacsonyabb takarmányozási költségek mellett jobb teljesítményhez és biztosabb súlygyarapodáshoz vezet.
Ennek oka, hogy
a gabonakeverékek gazdag és értékes tápanyagok, ízletesek és könnyen emészthetők. Még egy további indok, ami manapság nagyon fontos és a saját készítésű takarmánykeverék mellett szól. Ön pontosan tudja mit etet és kezdettől fogva biztosított a minőség. Természetesen a gabonát a kényes állatgyomornak szakszerűen kell előkészíteni és a mindenkori táplálkozos fiziológia szerinti adagokban kell kiosztani.

Hogy miért HIMEL?
A HIMEL egyszerre biztosítja a technikai feltételeket az Ön üzemének optimális jövedelmezőségéhez a gabona-szemroppantótól és darálótól kezdve a nagy teljesítményű kompakt¬keverőn keresztül a számítógép¬vezérelte takarmányelőállító és keverő létesítményekig. A nagy teljesítmény, gazdaságosság, üzembiztonság, stabil kivitelezés és a tartozékok adta bővítési lehetőség tette naggyá és partnerré a HIMEL céget évtizedek során. A keverőn 20 literes premix feltöltő garat helyezkedik el.

 

Keverő rendszerek

A Himel berendezések tökéletesen egymáshoz illeszkednek, ezáltal könnyen és gyorsan összepépíthetőek. Így létrehozva egy komplett takarmánykeverő rendszert, kezdve a szemesanyag tárolással, majd darálás, keverés, készáru tárolás. A takarmány elkészítését egyszerűbbé, biztosabbá és hatékonyabbá téve.

A rendszer irányításáról számítógép gondoskodik, mely kapcsolószekrényeken keresztül vezérli a berendezéseket. A jó átláthatóságot folyamatábra biztosítja.

Az acélvázas rendszernek köszönhetően az elemek gyorsan kiépíthetőek.

Az egyszerűbb kezelhetőség modulsilókból kiépített premix tárolókkal könnyíthető, így teljesen automata rendszer érhető el, melyet számítógép irányít

A gépek összeállítására a keverési feladat függvényében teszünk ajánlatot. Az egyes keveréktakarmány-gyártó gépek és kiegészítő berendezéseik tervezésétől a komplett kulcsrakész takarmánykeverő-granuláló és premix üzemek építéséig széles palettán kínáljuk szolgáltatásainkat.

A létesülő üzemekben a legkorszerűbb technológiai megoldásokat alkalmazzuk a megrendelő igényeinek szem előtt tartásával.

A konténerelemes blokkrendszerű takarmánykeverők előre gyártott egységei igen rövid idő alatt összeszerelhetők, kis alapterületet igényelnek és a hozzá kapcsolódó építészeti munka minimális. Az üzemeltetés energiaszükséglete a függőleges elrendezés miatt alacsony, vezérlése számítógép segítségével teljesen automatizált.

 

Függőleges csigás  keverők

HIMEL csúcstechnika az Ön üzemének
A HIMEL gabonaszemroppantók és darálók a könnyebb emészthetőség kedvéért a kemény gabonaszemeket kíméletesen dolgozzák fel, így tárolva fel a bennük lévő hasznos tápanyagotkat. Mivel a jó keverék feltétele a magas táperő a HIMEL elkészített egy keverőprogramot a legmagasabb igények kielégítésére.
A HIMEL takarmánykeverő lelke a rendkívül hatásosan működő kényszer keverőrendszer (keverőcsiga egy acélcsőhengerben), ami 1:100000 keverési pontossággal rendelkezik. A takarmány folyamatosan lefelé csúszik, a csőben futó csiga újra és újra felfelé szállítja és szétszórja. A keverési idő a keverő nagyságától függően 5-15 percig tart. A kitárolási idő kb. 10 perc. A feltöltési idő a töltőegységtől függ, vagyis a szemroppantótól és a darálótól.
A jelzést adó érintkezők, kémlelőnyílások és ablakok emelik az üzembiztonságot. Praktikus tartozék az adagoló tölcsér, amit kisebb mennyiségű adalékok részére lehet használni. Kevesebbet kell figyelnie a gazdának és időt takarít meg az időkapcsoló óra, kikapcsolási automatika és az éjszakai beprogramozhatóság. Kívánságra segíthet Önnek a mérőszámítógép vagy akár a számítógép átveheti a teljes HIMEL daráló – és keverőcentrum irányítását.

HIMEL takarmánykeverő FM 60-250 sorozat

fuggoleges_csigas_kevero_himelAz óriási teljesítmény, mely a meggyőző gazdaságosság, a nagy üzembiztonság a rendkívül stabil kivitelezés és az ésszerű tartozékok adta bővítési lehetőség tette naggyá és eszményi partnerré a HIMEL céget évtizedek során.
A HIMEL fúvódaráló egészen 2500 kg-ig egy csővezetéken szállítja az anyagot a keverőbe. A túlméretezett csiga a szállító csőben dobó-és keverőlapátjaival ugyanolyan hatásosan megkeveri a nagyobb mennyiséget, mint a kisebbeket a napi takarmányozáshoz. Az adalékanyagok és ásványi anyagok az adagolótölcséren keresztül vagy automatikus adagolással ( elektromos vezérléssel) kerülnek az acéllemez anyagú keverőtartályba.
Egyszerűen kezelhető (d=150mm) súberen keresztül kerül a keverék kitárolásra. A HIMEL szűrőzsákok jó leválasztásából adódóan nincs porképződés. A HIMEL takarmánykeverők négy kivitelben 800-2500 kg befogadóképességig és 2,2-5,5 kW motorteljesítménnyel készülnek.
A HIMEL takarmánykeverő a hozzáilleszkedő mérlegelő számítógéppel együtt egy önállóan dolgozó központot alkot a takarmány előállításában.

Technikai adatok FM 60 FM 120 FM 180 FM 250
Motorteljesítmény   kW 2,2 4 5,5 5,5
Befogadóképesség   kb. kg 800 1200 1800 2500
Összmagasság (*)   kb. m 2,4 (2,5) 2,9 (3,0) 3,4 (3,5) 4,0 (4,1)
Átmérő                     kb. m 1,45 1,45 1,45 1,45

(*) Takarmánykeverő számítógépvezérléssel.

HIMEL előnyei röviden

•    robosztus felépítmény
•    alapos kényszerkeverőrendszer
•    rövid keverési idő
•    adagolótölcsér a finom adagoláshoz
•    optimális hatásfok ls túlterhelésvédelem a szabadalmaztatott adagolószabályozással
•    adagoló automatika a gabonaszem roppantó részére
•    egy év gyári garancia
•    nagy megbízhatóság és hosszú élettartam
•    magas teljesítmény
•    energiatakarékosság
•    egyszerűen kezelhető ürítőszerkezet
•    szállítás üzemkész állapotban
•    a HIMEL rendszerépítésből adódóan sokoldalú a bővítési lehetőség
•    előkészítés a HIMEL mérlegtechnikához
•    tárolótartály a napi szükséglethez
•    komplett gabona láncolat egy vállalattól
•    takarmányozási szaktanácsadás

HIMEL kompakt keverő FM 550-1050 sorozat

Himel_FM550_851_sorozatA bevált HIMEL FM kompaktkeverő egyaránt előnyös a kis-és nagy állatállománnyal rendelkezők számára.
Kisebb mennyiség is kimérhető és adagolható az adagolótölcséren keresztül. A kényszerkeverő rendszer játszva teljesíti akár a 850 kg-ot is erős villanymotorjával.
Ésszerűsíti a HIMEL kompakt keverő használatát az előnyös bekerülési költsége és a csekély üzemeltetési költsége. Mivel négy keréken bármely istállóajtón, bármely helyre mozgatható, majdnem mindenütt üzemeltethető. A kapcsolóóra és a védőkapcsoló értékes időt takarít meg a gazda számára és közben keveri a gép a takarmányt. A HIMEL kompakt keverőt 500-850 kg befogadóképességgel és 2,2 kW motorteljesítménnyel szállítjuk. A HIMEL gabonaszemroppantóval vagy a HIMEL darálóval egybeépítve egyaránt munkabíró és gazdaságos berendezés áll rendelkezésre. Az adagolást kívánságra egy HIMEL mérlegszámítógép három mérőrúddal tizedpontossággal végzi.

Technikai adatok FM 550 FM 851 FM 1050
Motorteljesítmény kW 2,2 2,2 3,0
Befogadóképesség kb. kg 560 850 1050
Összmagasság kb. m 1,90 2,30 2,60
Összszélesség kb. m 1,34 1,34 1,34
Összhosszúság kb. m 1,97 1,97 1,97

 


Roppantók

roppanto_himelA HIMEL gabonaszemroppantó a kemény magvakat nagy felületű, könnyen emészthető zúzalékká alakítja át, ami teljes mértékben és egyenletesen hasznosul. Így az Ön gazdaságának a tej – és húshozama érezhetően növekszik. Az elektromotorral 2,2-től 15 kW-ig vagy a kardánhajtással működő HIMEL gabonaszemroppantó óránként max. 3600 kg zúzalékot állít elő. Emellett lényegesen kevesebb (max. 50%) energiát használ fel, mint a hagyományos gabonadarálók. Egyszerű vezérlőszerkezet biztosítja a fokozatmentes mennyiségszabályozást az optimális teljesítmény elérése érdekében, továbbá durvább vagy finomabb roppantott anyag előllításához kézi állítószerkezet is van. Az edzett öntvényhengerek szinkronhajtásúak és így dolgozzák fel a kemény roppantandó anyagot értékes takarmánnyá. a nagyméretű garat és a mágneses fémleválasztó hosszú élettartamot és csendes járást biztosít.
Különböző START – és STOP automatikák avagy a mérőszámítógép teszi a programunkat egésszé.


roppantási telj. (t/h)

Típus e-telj. (kW) kukorica búza
RK-15 1,5 (400V) 0,8-1,2 0,4-0,6
RK-22 2,2 (400V) 0,9-1,3 0,5-0,7
RK-30 3 (400V) 1,-1,4 0,6-0,9
RK15.1F 1,5 (230V) 0,8-1,2 0,4-0,6
RK-22.1F 2,2 (230V)   0,9-1,3 0,5-0,7
2 mm-es roppantó rés 1 mm-es roppantó rés
RN-40 4 (400V)
0,6-1
0,8-2
0,9-2,2
1,8-3,2
2-3,6
RN-55 5,5 (400V)
RN-75 7,5 (400V)
RT-11 11 (400V)
RT-15 15 (400V)

A teljesítmény függ a nedvességtől , a magmérettől, a rostamérettől, és a zúzónyílás állásától.

 Publikálva : 2017-12-12